riparilla

Rippikouluvuosi 2022

Rippikoulu on säilyttänyt suuren suosion Suomessa nuorten keskuudessa. Lähes kaikki nuoret kokevat oman riparimatkansa myönteisenä kokemuksena. He tuntevat saavansa tästä seurakunnan järjestämästä mahdollisuudesta paitsi unohtumattoman muistoja, myös tarpeellisia ja kestäviä eväitä elämäänsä.

Ripari-ilmoittautuminen auki osoitteessa Ilmoittautuminen (mvsoy.fi) 31.10.2021 mennessä!

Riparimatkan ensimmäiset tapaamiset jouluna 2021

Riparien ryhmäjaot tehdään marraskuussa ja niistä ilmoitetaan koteihin sähköpostitse riparikirjeessä. Riparin aloitusjakso on seurakuntaan ja omaan ripariryhmään tutustumisen aikaa. Jaksoon kuuluu ryhmäkohtaisia tapaamisia yhteensä noin kymmenkunta. Aloitusjakson aikana sallistut seurakunnan jumalanpalveluksiin, nuorten toimintaan ja erilaisiin tapahtumiin. Aloitusajokson tapaamisista tiedotetaan ryhmä kohtaisesti.

Kaikille riparilaisille ja riparilaisten perheille ja huoltajille yhteinen riparimatkan aloitus messu on 28.11.2021 klo 16 Ikaalisten kirkossa. Messu on 1. adventin Pyhäparkin messu, jonka päätteeksi pidämme lyhyen ripari-infon ja kutsumme kaikki kirkkokahveille.

Toinen kaikille riparilaisille yhteinen tapaaminen on perjantaina 17.12.2021, kun paikallinen gospel-rockbändi KLS esiintyy Ikaalisten kirkossa. Ennen keikkaa kutsumme kaikki riparilaiset ja nuorten toiminnassa mukana olevat yhteiseen joulujuhlaan seurakuntakeskukselle.

Tärkeitä päivämääriä löydät myös rippikoulukalenterissa.

Riparin intensiivijakso ja konfirmaatio 2022

Rippikoulusi huipentuu intensiivijaksoon ja konfirmaatioon. Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu ja konfirmaatio on myös kirkkohäiden edellytys.

Vuoden 2022 ripareiden intensiivijaksojen ja konfirmaatioiden ajankohdat ovat:

1. Rippileiri Koivikossa 7.-14.6.2022
ja konfirmaatio 19.6.2022 Ikaalisten kirkossa

2. Rippileiri Koivikossa 25.7-1.8.2022
ja konfirmaatio 7.8.2022 Ikaalisten kirkossa

3. Iltarippikoulu
keskiviikko-iltaisin tammi-toukokuussa
ja konfirmaatio 5.6.2022 Ikaalisten kirkossa

Mikäli sinulla on kysyttävää rippikouluun liityen, kasvatuksen pappi Jenny Merimaa vastaa mielellään kysymyksiin.

jenny.merimaa@evl.fi / 044 744 0046

PS: Aikuisrippikoulua voi käydä läpi vuoden :)

Rippikoulun ulkoläksyt

Riparimatkan aikana opetellaan kahdeksan kristinuskon peruskohtaa, joista osa onkin jo monelle tuttuja.
UlkoläksyjäLinkki avautuu uudessa välilehdessä voi alkaa harjoitella, ja myös suorittaa ohjaajille, jo rippikoulun aloitusjakson aikana riparitapaamisten yhteydessä tai SaPan koulupäivystyksissä (keväällä 2022, tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin).

Rippikouluinfot

Infot pidetään koululla kasiluokkalaisille lokakuun 2021 aikana. Samalla jaetaan kotiin  infokirje ja ilmoittautumisohjeet.

Entäs jos en kuulu kirkkoon, mutta tahdon rippikouluun?

Rippikoulun voi käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Voit osallistua myös vain riparin intensiivijaksolle.