riparilla

Rippikouluvuosi 2021

Rippikoulu on säilyttänyt suuren suosion suomalaisnuorten parissa. Lähes kaikki nuoret kokevat oman rippikoulunsa myönteisenä ja tuntevat saavansa tästä seurakunnan koulusta paitsi unohtumattoman kokemuksen, myös tarpeellisia ja kestäviä eväitä elämäänsä.

Rippikoulun aloitusjakson tapaamiset

Rippileirien ryhmäjaot on tehty ja niistä on tiedotettu koteihin. Rippikoulujen aloitusjakso on seurakuntaan tutustumisen aikaa. Se alkaa ilmoittautumisesta ja kestää toukokuulle. Jaksoon kuuluu itsenäisiä, ryhmäkohtaisia ja yhteisiä käyntejä, yhteensä kymmenkunta. Osallistut seurakunnan jumalanpalveluksiin, nuorten toimintaan ja erilaisiin tapahtumiin. Rippikoulun tapaamisista tiedotetaan ryhmä kohtaisesti. Tärkeitä päivämääriä löydät myös rippikoulukalenterissa.

 

 

Mikäli sinulla on kysyttävää rippikouluun liityen, kasvatuksen pappi Jenny Merimaa vastaa mielellään kysymyksiin. 

jenny.merimaa@evl.fi / 044 744 0046

 

 

 

 

Leiri ja konfirmaatio

Rippikoulusi huipentuu rippileiriin ja konfirmaatioon. Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on myös kirkkohäiden edellytys. 

Entäs jos en kuulu kirkkoon, mutta tahdon rippikouluun?

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota.

YouTube-video

Rippikoulun ulkoläksyt

Rippikoulussa opetellaan kahdeksan kristinuskon peruskohtaa, joista osa onkin jo monelle tuttuja. UlkoläksyjäLinkki avautuu uudessa välilehdessä voi alkaa harjoitella ja myös suorittaa ohjaajille jo rippikoulun aloitusjakson aikana riparitapaamisten yhteydessä tai Norpan koulupäivystyksissä (koululla kuraattorin huoneessa keskiviikkoisin klo 10.45-12).