Vanha Tampereentie 6 , 39500 IKAALINEN

Nykyinen Ikaalisten kirkko on järjestyksessään kolmas. Aikaisempien tapaan tämäkin on puukirkko.

Kuningas Kustaa III allekirjoitti rakentamisluvan ja piirrustukset laati arkkitehti Thure G. Wennberg Tukholmasta. Rakennusurakka uskottiin pohjalaiselle mestarille Salomon Köhlströmille (Köykkä). Rakennusaineet ja työntekijät hankki seurakunta.

Kirkko valmistui parissa vuodessa. Kirkkoherra Henrik Bergroth vihki sen käyttöön 4. elokuuta 1801. Se sai nimekseen Fredrika Sofian kirkko silloisen kuningattaren (Fredrika) ja leski kuningattaren (Sofia) mukaan.

Kirkkoon on mahtunut istumaan runsaat tuhat ihmistä eli se on ollut maaseutukirkoksi varsin kookas. Ensimmäinen peruskorjaus tehtiin noin 60 vuoden kuluttua. Korjaussuunnitelman laati lääninarkkitehti G.T. Chiewitz. Hänen ideansa oli kirkon valotorni. Samaan aikaan eli vuonna 1861 valmistui myös nykyinen kellotapuli.

Kirkkoa kunnostettiin jälleen 1930-alussa. Silloin siirryttiin keskuslämmitykseen ja tehtiin sisämaalaustöitä. 1980-luvulla kirkon takaosaan lisättiin WC-tilat, morsiamenhuone ja lasten leikkihuone.

Kirkon videoesittely

Toripäiväkonsertti klo 12: Vilja-kvartetti ja Anni Papu, kantele

Ikaalisten kirkossa klo 12 esiintymisvuorossa viljakkalalaiset: Vilja-kvartetti ja Anni Papu, kantele. Lämpimästi tervetuloa!

Sata Häme Soi -konsertti: Janne Valkeajoki, harmonikka

Sata Häme Soi -konsertti klo 21: Janne Valkeajoki, harmonikka

Sata Häme Soi -konsertti: Mustarastas

Suosittu gospel-folk-yhtye Mustarastas esiintyy konsertissa klo 16 Ikaalisten kirkossa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Sata Häme Soi -festivaalin kanssa.

Ohjelmamaksu 10 euroa. Lämpimästi tervetuloa!

Kansanlaulukirkko

Saarna ja liturgia Lauri Aila, kanttorina Johanna Eränen, laulujen säestyksestä vastaa Ikaalisten Viulupelimannit.

Kierros Ikaalisten sankarihaudoilla

Kävelykierros Ikaalisten seurakunnan sankarihaudoilla alkaa Ikaalisten kirkossa, jossa FM Arto Ojakoski kertoo Ikaalisten sankarihautausmaasta ja sankarivainajista. Lisäksi tilaisuudessa esiintyy Ikaalisten Mieslaulajat. Vapaaehtoinen osallistumismaksu ukrainalaisten hyväksi.

Toripäiväkonsertti klo 12: Antti Nissilä, baritoni

Toripäiväkonsertissa juhlistetaan Eino Leinon päivää. Baritoni Antti Nissilä esittää Eino Leinon teksteihin sävellettyjä lauluja Johanna Eräsen säestämänä. Lämpimästi tervetuloa!

Vanha Tampereentie 6, 39500 IKAALINEN

Saarna ja liturgia Johanna Säynäjäkangas, kanttorina Anna Aila.

Toripäiväkonsertti klo 12

Toripäiväkonsertti klo 12: Aino Ojakoski-Mattila, alttoviulu ja Kimmo Mattila, harmonikka. Lämpimästi tervetuloa!