Apua ja tukea

Diakoniatyö tiedottaa: Avustusasioissa ota yhteyttä puhelimitse diakoniatyöntekijöihin keskiviikkoisin klo 9 - 10.30. Jos kaipaat tukea, keskustelua, rukousta ja kuuntelua olemme puhelimitse tavoitettavissa kaikkina arkipäivinä.  Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot:  Tiina Juvonen p. 044 - 7440044, tiina.h.juvonen@evl.fi ja Päivi-Riitta Koivisto p.044 -7440041, paivi-riitta.koivisto@evl.fi.  Älä jää askarruttaviin kysymyksien kanssa yksin, vaan ota rohkeasti yhteyttä.

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoiatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

 

 

Diakoniapäivystys

Diakoniapäivystys toimii seurakuntakeskuksessa keskiviikkoisin klo 9 -10 . Tarvittaessa voidaan sopia asiakkaalle sopiva aika.Pääsääntöisesti avustuskäytännöstä vastaavat diakoniatyöntekijät Päivi-Riitta Koivisto p. 044-7440041 ja Tiina Juvonen p. 044-7440044.

 

 

Keskusteluapua ja kotikäynnit

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä. Voit pyytää diakoniatyöntekijää käymään kotonasi, jos sinun on hankala liikkua tai muuten koti on mukavampi paikka kohtaamiselle. Voit soittaa diakoniatyöntekijälle ja varata ajan.  Sovittaessa papit ja diakoniatyöntekijät tuovat myös ehtoollisen kotiin.

Sururyhmä

Sururyhmä järjestetään joka vuosi ja alkaa pyhäinpäivän jälkeen.  Pyhäinpäivänä messun yhteydessä muistetaan vuoden aikana kuolleita sytyttämällä tuohus.  Messun jälkeen seurakuntakeskuksessa on tilaisuus, jossa kerrotaan myös alkavasta sururyhmästä.  Sururyhmä kokoontuu syksyllä kaksi kertaa ja keväällä neljä kertaa. Sururyhmissä jaetaan tuntoja läheisen menettämisestä pienryhmissä.  Ryhmät ovat luottamuksellisia ja jokaisen osallistujan on hyvä tiedostaa ettei ryhmässä jaettuja asioita puhuta muualla.

Sururyhmiin voit ilmoittautua ja saada lisätietoa diakonissa Päivi-Riitta Koivistolta

p. 044-7440041

 

 

Tel Aviv

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Oma tai läheisen ihmisen vakava tai parantumaton sairaus pysäyttää. Mitä nyt on edessä? Kuinka tästä selvitään?

Kirkon työntekijät sairaiden rinnalla

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus