riparilla

Rippikouluvuosi 2018

Rippikoulu on säilyttänyt suuren suosion suomalaisnuorten parissa. Lähes kaikki nuoret kokevat oman rippikoulunsa myönteisenä ja tuntevat saavansa tästä seurakunnan koulusta paitsi unohtumattoman kokemuksen, myös tarpeellisia ja kestäviä eväitä elämäänsä.

Rippikoulun aloitusjakson tapaamiset

Rippikoulujen aloitusjakso on seurakuntaan tutustumisen aikaa. Se alkaa ilmoittautumisesta ja kestää toukokuulle. Jaksoon kuuluu itsenäisiä, ryhmäkohtaisia ja yhteisiä käyntejä, yhteensä kymmenkunta. Osallistut seurakunnan jumalanpalveluksiin, nuorten toimintaan ja erilaisiin tapahtumiin. Ryhmäjaosta ja aloitusjakson riennoista on tiedotetu tammikuussa kotiin lähetettävällä kirjeellä sekä rippikoulukalenterissa.

Leiri ja konfirmaatio

Rippikoulusi huipentuu rippileiriin ja konfirmaatioon. Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on myös kirkkohäiden edellytys.

Entäs jos en kuulu kirkkoon, mutta tahdon rippikouluun?

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota.

Rippikoulun ulkoläksyt

Rippikoulussa opetellaan kahdeksan kristinuskon peruskohtaa, joista osa onkin jo monelle tuttuja. Ulkoläksyjä voi alkaa harjoitella ja myös suorittaa ohjaajille jo rippikoulun aloitusjakson aikana riparitapaamisten yhteydessä tai Norpan koulupäivystyksissä (koululla kuraattorin huoneessa keskiviikkoisin klo 10.45-12).