Saarna ja liturgia Christian Seppänen, kanttori Johanna Eränen.

Tehkää tie Kuninkaalle

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan.

Perheiden jouluhartaus

Koko seurakunnan yhteinen jouluaaton hartaus, johon kutsutaan erityisesti lapsiperheitä. Juha Aila ja Sanna Toivola. Hartauden kesto noin 30 min.

Jouluaaton hartaus

Puhe Juha Aila ja musiikki Sanna Toivola. Jouluaaton hartaudessa rauhoitutaan joulun viettoon. Arvioitu kesto on noin 30 min.