Saarna Ilkka Rytilahti, liturgia Juha Aila, kanttori Johanna Eränen. Kirkkokahvit ja Ilkka Rytilahden raamattuluento.

Kristus, kaikkeuden Herra

Päivän evankeliumitekstin mukaan Kristus tulee aikojen lopulla "kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle" (Matt. 25: 31). Näin kirkkovuoden viimeinen sunnuntai liittyy samalla seuraavaan sunnuntaihin, adventtiin. Kirkkovuoden alussa ja lopussa - tai lopussa ja alussa - kuuluu sama viesti: Jumala lähestyy meitä Kristuksessa ja asettaa meidät kasvojensa eteen. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Viimeisessä tuomiossa Jumalan vanhurskaus toteutuu lopullisesti.

Raamattuluento

Luomisesta luvattuun maahan. Raamattuluennot viidestä Mooseksen kirjasta. Ilkka Rytilahti opettaa aiheesta: Jumala, joka ilmestyy, kutsuu ja johtaa. 1. Moos. 12-50.

Luhalahden kirkko

Saarna ja liturgia Juha Aila, kanttori Johanna Eränen