Lähetyskirpputori

Vanhan pappilan eli Olokolon päädyssä on kirpputori, jonka tuotto menee oman seurakunnan nimikkolähetyskohteiden hyväksi.  Aukioloajat keskiviikkona 10-13 ja lauantaina 10-12.

Kirpputorille vastaanotetaan aukioloaikoina puhdasta ja ehjää vaatetta, taloustavaraa ym., mutta ei huonekaluja eikä mielellään sähkölaitteita.

Kirpputori toimii vapaaehtoisin voimin, ja myyjäjoukkoon mahtuu aina myös uusia, jos haluat tulla mukaan auttamaan ota yhteyttä p. 03-458 7468/Anja Venhe.

Kirpputorilta avustuksia lähtee myös eteenpäin Lähetysapu ry:n ja Laivalähetys ry:n kautta Venäjälle ja Baltian maihin.

Kokoamme tarvikkeita äitiysavustuspakkauksiin, jotka toimitetaan Viroon Palamusen ystävyysseurakuntaan, tulevaisuudessa toivottavasti toiseenkin ystävyysseurakuntaan Venäjän Kontupohjaan.

Kirpputori facebookissa: ikaalisten lähetyskirpputori

Kirpputorin vapaaehtoisia ja myytäviä vaatteita

Mutta miten kirpputoritoiminta sai alkunsa?

Silloinen seurakunnan diakonissa Pirkko Tuppurainen oli ollut Etiopiassa lähetystyössä olle. Hänen toimestaan seurakunta järjesti vaatekeräyksen Etiopiaan kesällä 1988. Vaatteita tuli paljon – täysi kuljetuskontillinen. Silti läheskään kaikki vaate ei mahtunut mukaan, vaan paljon jäi ylitse. Niinpä loput vaatteet päätettiin myydä, jotta saataisiin rahat kontin lähettämiseen Etiopiaan. Konttirahat saatiin kokoon ja vaateapu lähti määränpäähänsä, mutta kirpputoritoiminta oli tällä välin juurtunut pysyväksi toiminnaksi. Ikaalisissa elettiin aikaa, jolloin paikkakunnalla ei ollut muita kirpputoreja, joten uusi kirpputori sai osakseen ansaittua mielenkiintoa. Heti alusta asti riitti sekä kävijöitä että myyntiin kelpaavaa hyvää vaatetta ja tavaraa. Innostus vapaaehtoistyöhön oli suurta.

Lähetystyö ei olisi lähetystä, jollei sitä tehtäisi kaikkien kansojen hyväksi. Niinpä kirpputorin väki on ollut vuosien saatossa laittamassa matkaan useita vaateavustuksia, joita on toimitettu milloin ekalla, milloin linja- tai pakettiautolla Viroon, Karjalaan ja muualle Venäjälle. Eräs merkittävä toimintamuoto sai alkunsa Esko Tapiaisen oivalluksesta; äitiyspakkaukselle, supisuomalaiselle ilmiölle, olisi kovasti kysyntää ja tarvetta myös Suomenlahden eteläpuolella. Tämän idean myötä äitiyspakkauksia on kirpputoriporukan toimesta koottu ja viety Viron Palamuseen, Ikaalisten ystävyyspaikkakunnalle, lähes vuosikymmenen ajan.

Vaate- ja tavaramyynnistä saadut tulot on tilitetty aina lyhentämättömänä seurakunnan omien nimikkolähettien ja -kohteiden työn tukemiseen. Heidän työnsä kautta osansa hyvästä ovat vuosien varrella saaneet useat kansallisuudet aina Japanista Keniaan. Sokerina pohjalla on kirpputorilaisten oma kummikohde, Hosiana Child Care -päiväkoti Namibiassa. Kirpputorin vapaaehtoisille on tärkeää saada tehdä hyvää toisille. On myös mukava puuhata yhdessä.