Ikaalisten seurakunnan koronatiedote

13.3.2020 12.58

Ikaalisten seurakunnan työntekijät ovat seuranneet tarkasti koronavirustilanteen etenemistä. Olemme myös saaneet tuomiokapitulista ja kirkkohallituksesta toimintaohjeita. Valmiuslain käyttöönotto tarkoittaa sitä, että kaikki kokoava toiminta jää tauolle toistaiseksi.

Jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla on vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalvelukset striimataan ja lähetetään internetissä surakuntamme käytössä olevien kanavien kautta. Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Kun hautaansiunaamistilaisuudet ovat nyt näin pieniä, kannattaa harkita myös sitä, että muistotilaisuus järjestettään vasta koronatilanteen rauhoituttua.

On vaikea ennakoida millaisia haasteita epidemian eteneminen tuo ihmisille – ikäihmisille, perheille, yksineläville. Ikaalisten seurakunta haluaa olla apuna ja tukena tulevina viikkoina on sitten kyse yksinäisyydestä tai sairauden tuomista käytännön vaikeuksista. Avaamme maanantaina 16.3. tukipuhelimen, josta tavoittaa seurakunnan työntekijän aina maanantaista perjantaihin klo 9-18. Puhelinnumero on 03 4540044. Työntekijöitä tavoittaa myös heidän omista numeroistaan sekä Whatsapp ja Messenger viestipalvelujen kautta. Seurakunta aloittaa myös yhteistyön Ikaalisten kaupungin kanssa ihmisten auttamiseksi.

Tilanne vaatii kärsivällisyyttä, rauhallisuutta, toisten huomioonottamista ja yleisesti annettujen ohjeiden noudattamista. Vaikka meidän pitääkin välttää kanssakäymistä tänä aikana, olemme kuitenkin edelleen yhteisö ja toimimme hyvässä yhteishengessä.

Nämä viikot ovat paastonaikaa, joka päättyy huhtikuun toisella viikolla pääsiäiseen. Tuon matkan kuljemme seuraten Jeesuksen kärsimystietä. Erikoista kyllä, sen aikana hän kuitenkin kantoi muiden taakkoja, kuunteli ja auttoi. Siihen meitäkin kutsutaan ja niin meidänkin taakkojamme kannetaan.

Ikaalisten seurakunnan kirkkoherra Juha Aila