Sinua tarvitaan!

Ikaalisten seurakunnassa on paljon tehtäviä seurakuntalaisille. Tällä sivulla esitellään erilaisia mahdollisuuksia osallistua.  Tehtävät on jaoteltu seuraaviin kohtiin:

Voit ilmoittautua mukaan nettilomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. On paljon erilaisia asioita, jotka eivät ole mahdollisia ilman seurakuntalaisia. Yhdessä olemme enemmän!

 

Jumalanpalvelus

Kolehdinkantaminen

Tavallisissa jumalan-palveluksissa on tarvetta aina muutamalle kolehdin-kantajalle. Se on helppoa varrettomalla haavilla ja suntion ohjeilla. Esimerkiksi jouluaattona, jouluaamuna, kiirastorstaina, itsenäisyyspäivänä, Ikaalinen-päivänä sekä kauneimmissa joululauluissa tarvitaan joka vuosi enemän väkeä kolehdin keruuseen ja olisi hyvä tietää ketä voisi tulla.

Tekstin lukeminen

Lähes kaikissa jumalanpalveluksissa tarvitaan 1–2 tekstinlukijaa. Tähän tehtävään riittää lukutaito. Luonnollisesti on hyvä etukäteen kotona lukea teksti läpi muutaman kerran ja kokeilla mikrofoniin puhumista. Nuorin lukija on ollut 6-vuotias eli tehtävä sopii hyvin myös lapsille ja nuorille.     Erikseen voi ilmoittautua tähän tehtävään Luhalahden kirkkoon.

Esirukouksen lukeminen

Samalla tavalla kuin raamatuntekstin voi seurakuntalainen lukea myös esirukouksen. Erikseen kutsutut ja ohjeistuksen saaneet seurakuntalaiset voivat myös valmistaa rukouksen.

Ovilla tervehtiminen

Kun jumalanpalvelukseen on tulossa paljon ihmisiä tai on oikein erikseen kutsuttu ihmisiä, on mukavaa, että on ihmisiä ovilla jakamassa virsikirjoja ja toivottamassa tervetulleeksi.

Kirkkokahveissa avustaminen

Ikaalisten kirkossa on hyvin usein kirkkokahvit keskiristillä jumalanpalveluksen jälkeen. Suntio on hoitanut asiaa muiden tehtävien ohella, mutta apu ei olisi pahitteeksi. Kesäsuntio ei kahvituksia ole hoitanut lainkaan ja siten erityisesti kesäiseen aikaan tarvitaan kahvinkeittäjiä. Sakastissa on aina kaikki tarvittava valmiina ja kahvi valmistuu jumalanpalvelukseen aikana perkolaattorissa kuin itsekseen. Kukaan ei tietenkään kiellä leipomasta, mutta tärkeintä on kahvinkeitto, esillepano sekä jälkisiivous.

Alttarikukat

Kesäiseen aikaa olisi hienoa, jos alttarilla olisi luonnonkukkia.

Muut jumalanpalvelustehtävät

Erikseen kutsutaan ja valmennetaan tehtäviinsä esirukouksien valmistajat, ehtoollisavustajat sekä apusuntiot. Jos sinua kiinnostavat nämä tehtävät, ota yhteyttä Juha Ailaan.

> Alkuun

Pyhäparkki

Pyhäparkki on yhdessä seurakuntalaisten kanssa toteutettu iltapäivämessu, jota vietetään seuriksella noin kerran kuukaudessa. Pyhäparkkimessussa on monia tehtäviä, joissa kukin voi palvella omien taitojen ja kiinnostusten mukaan.

Lastenparkki

Pyhäparkin aikana toimii lapsille suunnattu pyhäkoulu nimeltään Lastenparkki. Lastenparkkiin tarvitaan sekä aikuisia vastuuohjaajia että nuorempia apuohjaajia. Aiempaa pyhäkoulutaustaa ei välttämättä tarvitse olla. Riittää, jos on kiinnostunut hyvän sanoman kertomisesta lapsille sekä kokemusta lasten parissa.

Rukousalttari

Esirukous Pyhäparkissa toteutetaan niin, että messun aikana on mahdollista käydä kirjoittamassa rukouspyyntö sivussa olevalle rukousalttarille ja rukousjakson aikana näiden rukouspyyntöjen puolesta rukoillaan. Yksi messun vastuutehtävistä on rakentaa rukousalttari. Käytännössä sen voi toteuttaa esimerkiksi niin, että seuriksella olevan pöydän päälle tuo kyniä, papereita ja astian, johon kirjoitetut rukoukset voi jättää sekä koristelee rukousalttarin haluamallaan tavalla.

Esirukoilija

Esirukoilija toteuttaa esirukouksen, jonka olennaisena osana on rukousalttarille jätetyt rukoukset ja niiden puolesta rukoileminen.

Kirkkokahvit

Pyhäparkkimessun jälkeen on aina hetki tavata toisia messuvieraita kahvikupin ääressä. Tätä varten pitää keittää kahvit seuriksen keittiöllä sekä järjestää mielellään jotain pientä tarjottavaa. Tarjottava voi olla itse tehtyä tai hankittua ja yleensä useampi kuin yksi henkilö on ollut vastuussa kahvihetken järjestämisestä.

Musiikki

Pyhäparkissa musiikki on ollut yleensä bändityylistä nuorekasta gospelmusiikkia. Bänditoimintaan otetaan mielellään uusia soittajia ja laulajia. Kerro mitä instrumenttia soitat tai oletko harrastanut laulua.

Tekniikka

Messubändiä varten tarvitaan henkilöitä kasaamaan ja purkamaan äänentoistolaitteistoa sekä miksaamaan. Laulujen sanat heijastetaan valkokankaalle, joten myös powerpoint-kalvojen hoitajaa tarvitaan joka messussa. Tehtäviin pääsee hyvin mukaan, vaikkei aiempaa kokemusta äänitekniikasta olisikaan.

Juontaminen

Messun juontaa pääsääntöisesti joku seurakuntalainen. Jos mikki pysyy hyvin kädessä ihmisten edessä ja pidät kokonaisuuksien hallinnasta, tervetuloa juontotiimiin!

Tervetulotoivottaja

Tavoitteena on, että jokainen kokee tervetulleeksi messuun. Yleensä 1–2 henkilöä ovat kirkkosalin ovilla ottamassa ihmiset vastaan ja toivottamassa tervetulleeksi jokaisen messun osallistuvan.

> Alkuun

Koivikko

Talkoot

Uuden majoitusrakennuksen myötä Koivikon leirikeskus sai uuden alun. Jatkossa paikasta tulee pitää hyvää huolta ja siksi olisi tarpeen pitää talkoot keväisin ja syksyisin.

Remonttitalkoot

On myös tarpeen kehittää Koivikkoa entistä paremmaksi paikaksi. Suunnitelmissa on esimerkiksi käytöstä poistetun pienen saunan muuttaminen ryhmätilaksi. Siihen tarvitaan auttavia käsiä purkamiseen ja rakentamiseen.

> Alkuun

Luhalahden kirkko

Talkoot

Kutsumme väkeä myös Luhalahden kirkolle syystalkoisiin.

> Alkuun

Lähetystyö

Kaikki eivät voi lähteä lähetystyöhön, mutta koko seurakunta on mukana lähettämässä.

Lähetyskirpputori

Olokolon toisessa päässä toimii täysin vapaaehtoisvoimin seurakunnan kirpputori. Se on auki keskiviikkoisin ja lauantaisin lähes ympäri vuoden. Vapaaehtois-joukkoon etsitään uusia ihmisiä.

Myyjäiset

Pidätkö leipomisesta tai kutomisesta? Myös siten voi tehdä hyvää ja viedä evankeliumia maailmalle. Vuosittain järjestetään kolmet myyjäiset lähetystyön hyväksi: keväällä seurakuntakeskuksessa ja joulukuussa Mansoniemen koululla ja Olokololla. Näihin tilaisuuksiin sekä vuoden varrella muutamiin arpaisiin tarvitaan leipomuksia ja käsitöitä? Voisitko sinä tulla mukaan?

Satahäme soi ja letunpaistajat

Palamusen ystävyysseurakunnan hyväksi on Satahäme soi -juhlilla paistettu lettuja ja makkaraa. Muutaman päivän urakkaan tarvitaan paljon ihmisiä yhdessä tekemään. Eipä ole tästä tehtävästä kukaan myöskään tyhjin vatsoin kotiin lähtenyt.

Kahvitori Luhalahden torilla

Elokuun ensimmäisenä lauantaina järjestetään Luhalahden torilla kahvitori lähetyksen ja diakonian hyväksi. Tule mukaan leipomaan ja puuhaamaan!

Teltan pystyttäjät

Ikaalisten torille pystytetään kesäaikaan seurakunnan teltta. Uusi teltta on sen verran suuri, että sen pystyttämiseen tarvitaan kolme miestä/naista.

Yhteys Etu-Aasiaan

Kaikesta lähetystyöstä ei voi avoimesti kertoa ja kuitenkin lähetit tarvitsevat meidän tukemme. Etu-Aasian lähettimme Elisa lähettää kuukausittain Ikaalisiin tekstiviestinä rukousaiheen, joka jaetaan edelleen tekstiviestinä kaikille kiinnostuneille. Ringissä on yli 40 ihmistä. Tule sinäkin mukaan!

Kuulumiset maailmalta ja läheltä

Lähetystyön kuulumisia on voinut lukea Menkää & Tehkää -lehdestä. Jatkossa lähetämme lähettikirjeet ja seurakunnan lähetystyön kuulumiset sähköpostilla. Näin saamme tehtyä tiedottamisen pienemmillä kustannuksilla ja useammin.

> Alkuun

Yhteisvastuukeräys

Perinteen mukaan vuotuinen yhteisvastuukeräys esitellään kinkereillä ja samalla suoritetaan keräys ja annetaan listoja kerääjille.

Listakeräys

Keskustan alueelle tarvitaan useita listakerääjiä. Alueen suuruuden voi valita itse eli keräysalue voi siis olla esimerkiksi yksi taloyhtiö tai yksi kortteli tai yksi kadun varsi.

Lipaskeräys

Vuosittain järjestetään tempaus, johon tarvitaan useita lipaskerääjiä S-markettiin ja Komppiin.

> Alkuun

Muuta

Kesäpyhäkoulu

Olisitko sinä valmis pitämään kesäpyhäkoulua? Päivät voi valita oman kalenterin mukaan. Pyhäkoulua voi pitää esimerkiksi 3-5 kertaa kesän aikana. Sen pitämiseen annetaan tarvittavat ohjeet ja tarvikkeet.

Kesäseurat

Etsimme aina keväisin paikkoja, joissa voisimme järjestää kesäseurat. Voisimmeko viettää niitä sinun pihapiirissäsi tai kesämökilläsi?

Joulukuusi

Voisitko sinä lahjoittaa kirkkoon joulukuusen?

> Alkuun