Ukrainan sodan uhrien muistohetki klo 17.45

kynttilä ukraina

Hautausmaa

Tule sytyttämään kynttilä ja muistamaan Ukrainan sodan uhreja!

Venäjän aloittaman laajamittaisen hyökkäyssodan syttymisestä tulee lauantaina 24.2.2024 kuluneeksi kaksi vuotta. Kirkon vieressä sijaitsevalla Ikaalisten pohjoisella hautausmaalla muistetaan tänä surullisena vuosipäivänä Ukrainan sodan uhreja.
Lämpimästi tervetuloa sytyttämään kynttilä Ukrainan sodan uhrien muistolle noin klo 17.45 alkaen! Kun kynttilät on sytytetty, hiljennymme klo 18 kuuntelemaan kirkonkellojen soittoa. Muistokellojen jälkeen on hyvin lyhyt ohjelmallinen osuus: Ukrainan ja Suomen kansallislaulut trumpetilla soitettuna sekä Ukrainan kansalliskirjailija Taras Shevtshenkon runo Testamentti lausuttuna ukrainaksi ja suomeksi. Ulkotilaisuuden jälkeen olet tervetullut hautausmaan vieressä sijaitsevaan Olokoloon, jossa järjestetään yksinkertainen tee- ja kahvitarjoilu sekä vapaamuotoista ohjelmaa.

Ennen tätä muistohetkeä Ikaalisten hautausmaalla toimitetaan ortodoksinen vainajien muistopalvelus eli panihida, joka alkaa hautausmaalla noin klo 17. Noin 25 minuuttia kestävän palveluksen toimittaa ukrainalaissyntyinen arkkimandriitta Fotij ukrainan kielellä. Myös tähän tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita! Muistopalveluksen jälkeen on tarvittaessa mahdollisuus nauttia kuumaa mehua ja päästä sisätiloihin lämmittelemään.

Kaikki tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja ilmaisia - niin klo 17 alkava ortodoksinen muistopalvelus, klo 17.45 alkava muistohetki kuin Olokolon tilaisuus näiden jälkeen. Järjestävät tahot ovat Ikaalisten seurakunta, Ikaalisten Karjalaseura ry, Oma Tupa ry, paikalliset ukrainalaiset ja suomalaiset vapaaehtoiset. Sytytettäviä kynttilöitä voi ostaa ennakkoon ja vielä hautausmaalla tai voit myös tuoda itse oman kynttiläsi. Muistotilaisuudessa ja sen jälkeen on myös mahdollisuus osallistua keräykseen Ukrainan sodan uhrien hyväksi. Voit myös halutessasi antaa vapaaehtoisen rahalahjan tilaisuuksien kustannusten kattamiseen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

• Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö