Ukrainalaisten ja suomalaisten yhteinen juhla klo 17 Omalla Tuvalla

ukrainalaisten ja suomalaisten yhteinen juhla

Oma Tupa

Ukrainalaisten ja suomalaisten yhteinen juhla ti 28.6. klo 17 Omalla Tuvalla. Juhlistamme Ukrainan perustuslain päivää yhdessä ukrainalaisten kanssa. Tarjolla on ukrainalaista ja suomalaista ruokaa, musiikkiohjelmaa, mukavaa yhdessäoloa sekä omaa ohjelmaa lapsille. Liput (10 €/5 €) sisältävät ruokatarjoilun.

Lämpimästi tervetuloa ukrainalaisten ja suomalaisten iloiseen juhlaan!
Järj. Ikaalisissa asuvat ukrainalaiset, Oma Tupa ry ja Ikaalisten seurakunta

Yhteinen juhla kokoaa ukrainalaiset ja suomalaiset

Toukokuussa oli Omalle Tuvalle kokoontunut joukko Oma Tupa ry:n ja Ikaalisten seurakunnan aktiiveja järjestelemään erästä tilaisuutta. Kesken puuhien heräsi heidän keskuudessaan ajatus ukrainalaisten ja suomalaisten yhteisestä kansanjuhlasta. Ajatusta kypsyteltiin ja se alkoi saada muotoa.

Ajankohdaksi valikoitui tiistai 28.6., jolloin Ukrainassa vietetään perustuslain päivää. Perustuslain päivä on Ukrainassa kansallinen juhlapäivä, vapaapäivä ja liputuspäivä. Tässä vaiheessa oli aika ottaa yhteyttä Ikaalisissa asuviin ukrainalaisiin, jotka mielellään hyväksyivät ajatuksen yhteisestä juhlasta ja halusivat lähteä mukaan järjestelyihin. Kotona Ukrainassa tätä kesäaikaan sijoittuvaa juhlaa on tavattu juhlistaa esimerkiksi ulkona joen tai meren rannalla grillaten ja perheen kanssa aikaa viettäen.

Juhlassa on kuitenkin kysymys vielä paljon muustakin kuin Ukrainan perustuslain päivän juhlinnasta. Tärkeää on, että ukrainalaiset ja suomalaiset voisivat kohdata toisiaan, viettää yhdessä aikaa ja tutustua toistensa kulttuureihin. Yhteisestä juhlasta toivotaankin muodostuvan lämminhenkinen, iloinen ja yhteisöllinen tapahtuma. Kaikki ukrainalaiset ja suomalaiset ovat tervetulleita juhlaan.

Ukrainalaisten ja suomalaisten juhlassa on tarjolla ukrainalaista keittoa, leipää ja jälkiruoaksi omenaleivonnaista ja teetä. Näitä valmistavat suomalaiset ja ukrainalaiset kokit yhdessä. Tarjolla on myös suomalaiskansallista grillimakkaraa, jonka myös ukrainalaiset toki tuntevat.

Ruokailujen välissä saadaan nauttia muun muassa musiikkiohjelmasta, jota ovat valmistaneet paikalliset ukrainalaiset. Mukaan mahtuu suomalaisia ja ukrainalaisia yhteislauluja ja muita kansanomaisia lauluja myös sooloesityksenä. Ukrainalaista viulumusiikkia juhlassa esittää Tampereella asuva Ukrainan pakolainen, nuori ja taitava viulisti Ilona Pirjanik. Lapsille on myös omaa ohjelmaa.

Ukrainalaisten ja suomalaisten yhteistä juhlaa vietetään Omalla Tuvalla tiistaina 28.6. klo 17 alkaen. Juhlan järjestävät Ikaalisissa asuvat ukrainalaiset, Oma Tupa ry ja Ikaalisten seurakunta. Ruokailusta perittävällä pienellä korvauksella katetaan juhlan kuluja.

• Lapsille ja lapsiperheille Lapsille ja lapsiperheille
  • Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö