Toripäiväkonsertti: Vilja-kvartetti ja Anni Papu, kantele

vilja-kvartetti

Toripäiväkonsertissa Ikaalisten kirkossa esiintyvät Vilja-kvartetti ja Anni Papu, kantele. Konsertin esiintyjät ovat kaikki kotoisin Viljakkalasta. Konsertin kokonaisuuden on koostanut ja harjoittanut Ylöjärven seurakunnan kanttori Heidi Olkinuora.

Vilja-kvartetissa laulavat Sonja Viitaniemi, Aino Lähteenmäki, Suvi Kaikkonen ja Heidi Olkinuora. Vilja-kvartetti on perustettu noin puolitoista vuotta sitten laulajien halusta haastaa ja kehittää itseään säestyksettömän laulun osaamisessa. Tätä perinteisen kuorolaulun jaloa taitoa nykyään enää vähemmän harrastetaan.

Konsertissa Vilja-kvartetti laulaa perinteisiä naisäänille sovitettuja 4-äänisiä hengellisiä kansanlauluja. Tilaisuudessa kuullaan myös kvartetin esittämä Kanteleeni -kappale hieman tavanomaisesta poikkeavana sovituksena. Isä meidän -rukous kuullaan laulettuna Aatto Saksalan säveltämänä versiona.

Konsertissa kuulemme lisäksi kaunista kantelemusiikkia Anni Papun soittamana. Anni Papu on Viljakkalassa asuva koululainen ja on harrastanut kanteleen soittoa nyt muutaman vuoden.

Tilaisuuden onnistumisen kannalta on näin korona-aikaan huomioitava hygieniaohjeet ja turvavälit. On tärkeätä, että konserttiin osallistujat jakautuvat kirkkotilaan mahdollisimman väljästi ja esityksen loputtua odottavat kärsivällisesti omilla paikoillaan, ettei jonoja pääse muodostumaan. Käsihygieniasta on syytä huolehtia. Kasvomaski ei ole pakollinen, mutta suositeltava.

Konserttiin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!