Messu

Saarna ja liturgia Johanna Säynäjäkangas, kanttori Henna Ala-Mikkula

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Luhalahden kirkko

Aamurukous

Aamurukous Luhalahden kirkolla. Yhteyshenkilönä Juhani Haveri.

Rukouspysäkki

Rukoushetki sunnuntaisin. Yhteyshenkilö Lahja Siukola.

Messu

Saarna ja liturgia Elina Kaunisto, kanttori Monika Välimäki. Rippikoululaiset mukana.