Tuhkakeskiviikon hiljaisuuden messu Ikaalisten kirkossa

Tuhkakeskiviikon hiljaisuuden messu klo 18. Johanna Säynäjäkangas ja Sanna Toivola

Katumus ja paasto

Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.

Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.

Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme.

Rukouspysäkki

Rukoushetki sunnuntaisin. Yhteyshenkilönä Lahja Siukola.

Pääsiäisaamun messu Ikaalisten kirkossa

Saarna ja liturgia Johanna Säynäjäkangas, kanttori Sanna Toivola, Kirkkokuoro.

Luhalahden kirkko

Messu Luhalahden kirkossa

Saarna ja liturgia Johanna Säynäjäkangas, kanttori Sanna Toivola, Kirkkokuoro.