Selvitysmies esittää seurakuntaliitoksia

2.2.2018 09.38

selvityskuva_M.jpg

Tiistai-iltana 30.1. oli seurakuntien yhteistyöselvityksen ohjausryhmä viimeistä kertaa koolla – laajennetussa muodossa tällä kertaa. Kokouksessa esiteltiin selvitysmies Matti Piispasen tekemä yhteistyöselvityksen kokonaisuus ja siihen liittyvä esitys. Selvitysmiehen laajasti perustelema esitys on, että Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön ja Parkanon seurakunnat liitettäisiin Ylöjärven seurakuntaan ensi vuoden alusta. Yhteistyöselvityksen tavoitteena on ollut löytää ratkaisu, joka turvaa elinvoimaisen paikallisen seurakuntaelämän myös tulevaisuudessa.

Asia etenee seuraavaksi siten, että tuomiokapituli tekee selvitysmiehen esityksen pohjalta seurakunnille aloitteen 14.2. istunnossaan. Kunkin seurakunnan kirkkoneuvostot antavat 6.3. kokouksissaan tästä aloitteesta esityksen kirkkovaltuustoille. Kirkkovaltuustot päättävät 14.3. oman seurakuntansa kannan tuomiokapitulin aloitteeseen. Tuomiokapituli antaa päätöksensä seurakuntien vastausten pohjalta 21.3. kokouksessaan, ja jos jonkinlainen seurakuntaliitos lähtee vireille, kirkkohallitus käsittelee ja tekee päätöksen asiasta 24.4.

Yhteistyöselvitys on noussut seurakuntien aloitteesta. Yhteistyöselvitysprosessi on ollut käynnissä keväästä 2017 asti.

Tämä uutinen on julkaistu alkuaan Ylöjärven seurakunnan nettisivuilla.

Tutustu selvitysmiehen esitykseen.