Messu Ikaalisten kirkossa

Saarna ja liturgia Elina Kaunisto, kanttori Sanna Toivola

Kunnian kuninkaan alennustie

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Luhalahden kirkko

Aamurukous

Aamurukous Luhalahden kirkolla. Yhteyshenkilönä Juhani Haveri.

Rukouspysäkki

Rukoushetki sunnuntaisin. Yhteyshenkilönä Lahja Siukola.

Kummikirkko Ikaalisten kirkossa

Saarna ja liturgia Johanna Säynäjäkangas, kanttori Sanna Toivola.