Tuhkakeskiviikon hiljaisuuden messu Ikaalisten kirkossa

Tuhkakeskiviikon hiljaisuuden messu klo 18. Johanna Säynäjäkangas ja Sanna Toivola

Katumus ja paasto

Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.

Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.

Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme.

Tevaniemen toimintakeskus

Hartaus Tevaniemen toimintakeskuksessa

Johanna Säynäjäkangas

Kinkerit Riitialassa

Kinkerit Riitiala-Heittola-Poltti. Teemana ehtoollinen.

Kinkerit, Luhalahti-Sipsiö-Helle

Kinkerit. Teemana ehtoollinen.