Saarna ja liturgia Johanna Säynäjäkangas, kanttori Anne Nietosvaara

Kirkastettu Kristus

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Saarna ja liturgia Johanna Säynäjäkangas, kanttori Lauri Tikkanen

Srk:n ulkopuolinen tila

Konfirmaatiomessu

Saarna ja liturgia Elina Kaunisto, kanttori Lauri Tikkanen. Messussa konfirmoidaan kesän kolmas rippikouluryhmä