Kummipyhä

klo 10 Kummikirkko, Esko Mattilan lähtösaarna, Juha Aila liturgia, kanttori Sanna Toivola

Esko Mattila on siirtymässä eläkkeelle. Kesäkuun alussa tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun hän aloitti Ikaalisissa kirkkoherrana. Marianpäivänä hän pitää lähtösaarnansa. Sen jälkeen hän jää lomalle odottamaan eläkepäivien alkua.

Ikaalisissa on muodostunut jo perinteeksi kummipyhän viettäminen marianpäivänä. Kirkkoon kutsutaan lapsia, nuoria ja vanhempiakin ihmisiä kumminsa kanssa. Messun jälkeen on toiminnallista ohjelmaa lapsille ja nuorille kirkossa ja seurakuntakeskuksessa sekä tarjoilua.

Herran palvelijatar
Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit."

Iltakirkko

Saarna ja liturgia Elina Kaunisto, kanttori Lauri Tikkanen