Raamattuluento

Raamattuluento Seurakuntakeskus

Luomisesta luvattuun maahan. Raamattuluennot viidestä Mooseksen kirjasta. Ilkka Rytilahti opettaa luomisesta ja lankeemuksesta: 1. Moos. 1-11.

Uusi tie -lehdestä:

On etenkin nuorisotyöntekijöiden ansiota, että raamatunopiskelusta tuli luonnollinen osa uskonelämääni jo varhain, Kansanlähetyksen uusi raamattukouluttaja Ilkka Rytilahti sanoo.

Aika harva suomalainen nostaa kuukausipalkkaa Raamatun opettamisesta. Kansanlähetyksen tuore raamattukouluttaja Ilkka Rytilahti kuuluu tähän erityislaatuiseen ammattikuntaan. Millaisen ensikosketuksen hän sai pyhään kirjaan?

– Isän lapsuudenkodissa ukilla ja mummilla oli kuvitettu perheraamattu. Muistan katsoneeni sen kauniita kuvia noin kymmenvuotiaana. Lueskelinkin joitain raamatunkertomuksia esimerkiksi Daavidista ja Samuelista. Ne olivat vaikuttavia, hän muistelee.

Ilkka Rytilahti korostaa, että Jumalan sanassa ja uskossa on käsittämättömän iso aarre. Rikotussakin elämässä voi syntyä uutta, koska Jumalalle on kaikki mahdollista ja hän on rakkaus. Tästä kaikesta Raamattu meitä vakuuttaa.

– Siksi emme saa hukata sitä. Elämme haastavaa aikakautta, emmekä saa kätkeä uskoamme. Jumala voi vaikuttaa kauttamme, meidän on oltava kärsivällisiä ja kestäväisiä. Rukoillaan armoa Jumalalta, että hän antaisi sanan julistukseen Hengen voiman, Rytilahti päättää.

Koivikon leirikeskus

Vanhemmanväen leiripäivä

Koivikon leirikeskus

Kehitysvammaisten leiripäivä

Messu Ikaalisten kirkossa

Saarna Jorma Säde, liturgia Juha Aila, kanttori Sanna Toivola.