Kiirastorstain iltamessu

Saarna ja liturgia Riikka Hämäläinen, kanttori Johanna Eränen

Pyhä ehtoollinen

Kiirastorstai muodostaa pääsiäisjakson käännekohdan. Tuhkakeskiviikkona alkanut katumusaika päättyy kiirastorstain ehtoollisjumalanpalvelukseen.

Kuten leipäsunnuntai oli keidas paastonajan sunnuntaiden joukossa, samoin poikkeaa kiirastorstai luonteeltaan hiljaisen viikon muista päivistä. Raamatullisena pääaiheena on ehtoollisen asettaminen. Lisäksi kiirastorstaina on vanhastaan muisteltu Jeesusta, joka pesee opetuslasten jalat.

Kiirastorstain aihe on kertomus Jeesuksen ja hänen opetuslastensa viimeisestä yhteisestä ateriasta ja pyhän ehtoollisen asettamisesta. Raamatuntekstit avaavat erilaisia näkökulmia alttarin sakramentin sisältöön: uuden liiton ateria, Jeesuksen uhrikuoleman muisto, syntien anteeksiantaminen, kiitos ja ilo, taivaallisen juhlan odotus ja murretun leivän luoma yhteys.

Kiirastorstain jumalanpalveluksen päätteeksi alttari riisutaan.

Srk:n ulkopuolinen tila

eläkeliiton Ikaalisten osaston toukosiunaaminen klo 18.00

Juha Änkö isäntä, Heinistöntie 33
yht.henkilö Risto Uusi-Salava puh. 040 534 2401
pappi ei vielä tiedossa

Vahonkosken seurat

Aila ja Toivola

messu Ikaalisten kirkossa

Saarna ja liturgia Risto Takkinen, kanttori Sanna Toivola.