Rippikouluvuosi 2017

Rippikoulu on säilyttänyt suuren suosion suomalaisnuorten parissa. Lähes kaikki nuoret kokevat oman rippikoulunsa myönteisenä ja tuntevat saavansa tästä seurakunnan koulusta paitsi unohtumattoman kokemuksen, myös tarpeellisia ja kestäviä eväitä elämäänsä.

Rippikouluinfot

Koululla kasiluokkalaisille 5.-6.10.2016 Silloin jaettiin kotiin infokirje ja ilmoittautumislomake.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomakkeet palautetaan perjantaihin 14.10. mennessä Ikaalisten yhteiskoulun kansliaan tai kirkkoherranvirastolle (postiluukusta pudottaen tai lähettämällä osoitteeseen Ikaalisten srk/rippikoulu, PL 53, 39501 Ikaalinen).

Rippikoulun aloitus

Ensimmäinen rippikoulutapaaminen on 1. adventtina riparipyhässä sunnuntaina 27.11. Tervetuloa silloin kirkkoon koko perhe! Jumalanpalvelusopetus rippikoululaisille alkaa klo 9.30 ja jumalanpalvelus klo 10. Silloin saat rippikoulukortin ja siihen ensimmäisen merkinnän.

Tostaina 1.12. klo 18 on kirkossa Riparilaulujen ilta, johon kutsutaan erityisesti rippikoululaisten vanhemmat. Myös nuoret ovat tervetulleita!

Perjantaina 9.12. klo 19-20 on seurakuntatalolla Riparikonsertti, jossa esiityy räppäri Janne Silvasti sekä stand up -koomikko Mikko Vaismaa.

Rippikoulujen aloitusjakso on seurakuntaan tutustumisen aikaa. Se alkaa ilmoittautumisesta ja kestää toukokuulle. Jaksoon kuuluu itsenäisiä, ryhmäkohtaisia ja yhteisiä käyntejä, yhteensä kymmenkunta. Osallistut seurakunnan jumalanpalveluksiin, nuorten toimintaan ja erilaisiin tapahtumiin. Ryhmäjaosta ja aloitusjakson riennoista tiedotetaan tammikuussa kotiin lähetettävällä kirjeellä sekä näillä sivuilla. Aloitusjakson aikana pidämme myös kaksi vanhempaintapaamista.

Leiri ja konfirmaatio

Rippikoulusi huipentuu rippileiriin ja konfirmaatioon. Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on myös kirkkohäiden edellytys.

Entäs jos en kuulu kirkkoon, mutta tahdon rippikouluun?

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota.

Rippikoulun ulkoläksyt

Rippikoulussa opetellaan kahdeksan kristinuskon peruskohtaa, joista osa onkin jo monelle tuttuja. Ulkoläksyjä voi alkaa harjoitella ja myös suorittaa ohjaajille jo rippikoulun aloitusjakson aikana riparitapaamisten yhteydessä tai Norpan koulupäivystyksissä (koululla kuraattorin huoneessa keskiviikkoisin klo 10.45-12).

Palvelutehtävä

”Ole itse se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä.”
Auta jotakin tuttua tai lähellä asuvaa arjen askareissa (ei oman perheen jäsentä)
– tehtävän tulee kestää 30 – 45 min
- raportointi tehdään rippikoulukorttiin varattuun tilaan
- esimerkkejä palvelutehtävästä: siivous, ikkunoiden tai auton peseminen, mattojen tamppaaminen, polttopuiden kantaminen, kaupassa asioiminen, lumen luominen, lasten hoitaminen, ...