Ikaalisten seurakunta on lähetysseurakunta

Nykypäivänä lähetystyö ei nauti yleistä arvostusta, mutta Ikaalisten seurakunnassa sitä arvostetaan. Se näkyy vapaaehtoisten toimintana ja nimikkolähettien ja -kohteiden suurena määränä. Ikaalisten seurakunta tukee tasapuolisesti kaikki lähetysjärjestöjä. Suomen pipliaseuran kanssa ei ole varsinaista sopimusta, mutta sitäkin tuetaan taloudellisesti joka vuosi.

Menkää & Tehkää

Seurakunnan oma lähetyslehti Menkää & Tehkää ilmestyy 2-4 kertaa vuodessa. Se sisältää joitakin lähettien kirjeitä, ystävyysseurakuntien kuulumisia ja tietoa lähetystyön tilaisuuksista Ikaalisissa. Lehti on ilmainen ja sen voi tilata kotiin. Lisää tietoa lähetyspappi Juha Ailalta tai lähestyssihteeri Johanna Eräseltä.

Lehden lukijat muodostavat seurakunnan oman lähetysrenkaan, mutta jokaisella on mahdollisuus liittyä myös lähettien omiin lähetysrenkaisiin ja silloin lähettikirjeet tulevat suoraan kotiin.

Osa kirjeistä on luottamuksellisia ja siksi ne eivät ole luettavissa netissä. Menkää ja Tehkää -lehti antaa kaikille mahdollisuuden kuulla viimeisimmät kuulumiset kaikilta läheteiltä.

Nimikkolähetit ja -kohteet

Kirsi Vimpari

Kirsi tekee ensimmäistä työkauttaan lapsi- ja nuorisotyötä Tartossa, Virossa. Lähettävänä järjestönä SLEY. Lue Kirsin esittely SLEY:n sivulta. Sieltä löytyy myös viimeisin lähettikirje, tai lue Kirsin ja muiden SLEY:n lähettien blogeja. Lähettikirjeen voit tilata myös paperisena kotiin. Kysy Juha Ailalta lisää asiasta.

Nyakaton raamattukoulu

Mwansassa Victorian järven rantamaisemissa sijaitsee Nyakaton raamattukoulu, jossa koulutetaan evankelistoja kasvavan hiippakunnan tarpeisiin. Koulussa on useita suomalaisia opettajia.

Yhteistyöjärjestö on SLS

- Lähetystyön uutisia Tansaniasta (Facebook)
     - East of Lake Victoria Diocese (Facebook)
     - Elokuva-automies Mikko Pyhtilän blogi
     - Lue millaista työtä SLS tekee Tansaniassa.

Radiolähetystyö

Trans World Radion tuottamat farsinkieliset päivittäiset evankelioivat ohjelmat.  Radioaallot tavoittavat kaikki farsinkieliset alueet Keski-Aasiassa. Ikaalisten Hanna-piirin omana kohteena on jaavan kieliset lähetykset.

Yhteistyöjärjestö on Medialähetys Sanansaattajat.

- Farsinkielisen ja jaavankielisen työn tarkempi esittely.
- Lue Sanansaattajien Lähde-lehteä.
- Sansa Facebookissa.
- Tutustu Hanna-työhön, liity kansainväliseen naisverkostoon ja ota käyttöön rukouskalenteri.
- Kuuntele Raamattu kannesta kanteen radiopastori Jukka Norvannon opastuksella. Nyt saatavilla myös älykännykkään!

Teija ja Michael Greed

Teija ja Michael Greed ovat mukana raamatunkäännös- ja kielityössä Euraasian alueella SIL Internationalin työyhteydessä. Teija on käännöskonsulttina mukana Venäjän vähemmistökielten projekteissa ja avustaa kielitiimejä kielikonsulttina. Michael johtaa järjestön Euraasian viestintä- ja tiedotustyötä.

Lähettävä järjestö on SEKL

Lue Kansanlähetyksen sivuilta ihmisten tarinoita miten he ovat löytäneet oman paikkansa ja tehtävänsä: Minun tieni. Tai ehkä sinua kiinnostavat lyhyet kirjeet lähetyskentiltä eri puolilta maailmaa.
Vai oletko ehkä käsityöihminen? Ikaalilaiset ovat lähettäneet Pirkko Tuppuraisen innoittamina nuttuja vastasyntyneille Etiopiaan. Tutustu Nuttuprojektiin.

Teijan ja Michaelin lähettikirjeen voit tilata Juha Ailan kautta joko paperi- tai sähköpostiversiona.

Seurakuntatyö Etu-Aasiassa

Nimikkolähettimme tekee työtä pienessä luterilaisessa seurakunnassa, joka sijaitsee suurkaupungissa Etu-Aasiassa.

Lähettävä järjestö on Ev.lut. lähetysyhdistys Kylväjä

Lue Kylväjän työstä Etu-Aasiassa tai muilla lähetyskentillä tai lue Kylväjä-lehteä tai vaihtoehtoisesti tutustu järjestön toimintaan Facebookissa.

Oman nimikkolähettimme kuulumisia voit lukea lähettikirjeestä, jonka voi tilata joko paperi- tai sähköpostiversiona.

Tatu Kekkonen

Suomen pipliaseuran lisäksi seurakuntamme tukee vuosittain taloudellisesti myös Tatu Kekkosen työtä Operaatio Mobilisaatiossa (OM). Hän on viestintäkoordinaattorina OM:n Tampereella sijaitsevassa Suomen toimistossa.

OM on kansainvälinen yhteiskristillinen lähetysjärjestö. Tatun ja OM:n näkynä on motivoida ja varustaa ihmisiä lähetykselliseen elämäntapaan, niin että jokainen voisi löytää paikkansa osana Jumalan suurta suunnitelmaa.

Seurakunnastamme PyhäParkki-yhteisö on osa Tatun taustajoukkoja.