Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonissat ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

Diakoniapäivystys

Diakoniapäivystys toimii seurakuntakeskuksessa keskiviikkoisin klo 9 -10 . Tarvittaessa voidaan sopia asiakkaalle sopiva aika.Pääsääntöisesti avustuskäytännöstä vastaavat diakoniatyöntekijät Päivi-Riitta Koivisto p. 044-7440041 ja Tiina Juvonen p. 044-7440044.

Keskusteluapua ja kotikäynnit

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä. Voit pyytää diakoniatyöntekijää käymään kotonasi, jos sinun on hankala liikkua tai muuten koti on mukavampi paikka kohtaamiselle. Voit soittaa diakoniatyöntekijälle ja varata ajan.  Sovittaessa papit ja diakoniatyöntekijät tuovat myös ehtoollisen kotiin.

Sururyhmä

Sururyhmä järjestetään joka vuosi ja alkaa pyhäinpäivän jälkeen.  Pyhäinpäivänä messun yhteydessä muistetaan vuoden aikana kuolleita sytyttämällä tuohus.  Messun jälkeen seurakuntakeskuksessa on tilaisuus, jossa kerrotaan myös alkavasta sururyhmästä.  Sururyhmä kokoontuu syksyllä kaksi kertaa ja keväällä neljä kertaa. Sururyhmissä jaetaan tuntoja läheisen menettämisestä pienryhmissä.  Ryhmät ovat luottamuksellisia ja jokaisen osallistujan on hyvä tiedostaa ettei ryhmässä jaettuja asioita puhuta muualla.

Sururyhmiin voit ilmoittautua ja saada lisätietoa diakonissa Päivi-Riitta Koivistolta

p. 044-7440041

Omaishoitajat

Omaisia kotona tai laitoksessa hoitavien keskusteluryhmä kokoontuu kuukauden viimeinen keskiviikko seurakuntakeskuksessa klo 12 - 13.30.   Joulukuussa on yhteinen joulujuhla Pionin kanssa.

Kokoontumisissa on mukana kaupungin puolelta palveluohjaaja Tiina Hankala ja seurakunnasta diakonissa Päivi-Riitta Koivisto.